فرهنگ مصرف‌گرایی و معضلات آن

0
ایران امروز در دورانی قرار دارد که در آن بسیاری از مسائل بدیهی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و در عین حال اوضاع نیز مورد رضایت نیست. مسائل بدیهی مورد نظر از استفاده بدون هدف برخی وسایل و امکانات شروع می‌شود تا برخی سیاست‌گذاری‌های خرد و کلان.
تعدد وسایل و امکانات مصرفی و در عین حال وجود فرهنگ مصرف‌گرایی باعث ایجاد نیاز کاذب در افراد مختلف شده است. در جامعه‌ای که مردم آن در شرایط دارا بودن نعمت‌های مختلف، بدون هیچ هدف و لذتی، امکانات جدیدتر و بیشتر را جستجو می‌کنند، آرامش و لذت بردن از زندگی جایگاه خاصی ندارد.
به طور کلی ترویج فرهنگ مصرف‌گرایی با کاهش آرامش رابطه مستقیم دارد. رابطه مذکور به فقر و ثروت جامعه مورد نظر ارتباط چندانی ندارد چرا که به صورت پیوسته وسایل و امکانات جدیدی به زندگی بشر افزوده می‌شوند. به همین دلیل حتی در صورت وجود ثروت نیز به صورت مداوم در حال برطرف نمودن نیازها هستند!
نسل‌های گذشته با حداقل‌های زندگی شاد و خوشحال بودند اما در دوران فعلی داستان کاملا متفاوت است.
نویسنده این مطلب زمانی که به مجلس نمایندگان ایران نگاه می‌کند، به عنوان نمونه تعدد مانیتورهای کوچک و بزرگ را به وضوح مشاهده می‌نماید و در عین حال زمانی که به مجلس نمایندگان آمریکا نگاه می‌کند، هیچ مانیتوری را مشاهده نمی‌نماید!
بحث مقایسه ایران و آمریکا نیست بلکه موضوع این است که آیا انجام هر هزینه‌ای نیاز است؟!
منتشر شده در روزنامه جهان صنعت
اشتراک گذاری

درباره نویسنده

امیر بهلولی

امیر بهلولی که نام کامل ایشان «امیر بهلولی دیزگاه» می‌باشد؛ یک شهروند ایرانی است که مهم‌ترین هدفش ایجاد اعتبار می‌باشد تا به وسیله آن دغدغه‌های مختلف خودش، کشورش و احیانا سایر کشورها را حل نماید. امیر بهلولی مولف 3 کتاب «طلا»، «تورم یا حباب تورمی؟» و «گفته‌ها و ناگفته‌های بورس ایران ...» می‌باشد که هر کدام رویه متفاوتی را طی نموده‌اند. کتاب نوشتن به زبان فارسی به هیچ وجه خوشایند نیست و بدیهی است که امیر بهلولی نیز این موضوع را درک کرده است. در حال حاضر شرایط کشور به شکلی است که نویسندگان کتب مختلف شاید تنها برای سرگرمی و احیانا کسب اعتبار به نوشتن می‌پردازند. نکته جالب اینجاست که روند چاپ کتاب در ایران در حال حرکت به سمتی است که ناشران نه تنها پولی بابت چاپ کتاب به نویسندگان پرداخت نکنند بلکه هزینه‌های چاپ کتاب را نیز از آن‌ها دریافت کنند! بها و ارزشی که مردم به کتاب می‌دهند نیز بسیار عجیب شده است به گونه‌ای که کتاب نوشتن را با موتورهای جستجو مرتبط می‌دانند و در نهایت کلید چاپ کتاب‌های گوناگون را فضای مجازی می‌دانند! با توجه به مطالب گفته شده، امیر بهلولی اولویت اصلی خود در موضوع چاپ کتاب را بر پایه تالیف کتاب به زبان انگلیسی و چاپ آن در خارج از ایران قرار داده است. نویسنده مذکور اعتقاد دارد که به اندازه کافی درباره اقتصاد ایران سخن گفته است و این موضوع در نوشته‌های وی واضح و مبرهن می‌باشد. بنابراین ایشان قصد دارند که از تکرار مطالب مختلف در حوزه اقتصاد ایران پرهیز نمایند و تنها در صورت ضرورت مطلبی را ذکر نمایند.

یک پاسخ قرار دهید