درفشانی‌های تدبیروار

0
طلا و نقره مدت‌هاست که در بازارهای مختلف جهان در حال معامله می‌باشند. در حقیقت خرید و فروش نقدی و آتی طلا و نقره یکی از بچه‌گانه‌ترین معاملاتی است که در بازارهای مالی زمین قابل مشاهده می‌باشند. بنابراین وجود انواع و اقسام معاملات مبتنی بر طلا و نقره به هیچ وجه یک شاهکار نیست …
در حال حاضر بورس کالا ایران پس از مدت‌ها درفشانی اقدام به راه‌اندازی قراردادهای صرفا آتی نقره و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا نموده است در حالی که یک بچه هم می‌تواند درک نماید که اساسا بورس کالا بدون معاملات نقدی و آتی طلا و نقره معنای خاصی ندارد مگر آن که همانند بازار طلا و نقره لندن یک بورس اختصاصی برای این موضوع اختصاص داده شده باشد.
صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا راه‌اندازی شده عمدتا سکه‌محور می‌باشند و در عین حال به دلیل ماهیت واحدمحوری، بورس اوراق بهادار مکان اصلی آن‌هاست. قراردادهای آتی نقره نیز صرفا نمایشی می‌باشند چرا که در بازار فیزیکی از یک طرف قیمت نقره به مراتب پایینتر از بورس کالاست و از طرف دیگر نحوه محاسبه قیمت نهایی براساس دلار سنا نمی‌باشد که باز هم یک موضوع کاملا دستوری و سلیقه‌ای رخ دهد! به عبارت دیگر معاملات طلا و نقره در اقصی نقاط جهان براساس واقعیات بازار رخ می‌دهند در حالی که حباب‌ها و روندهای دستوری مریخ تمام شدنی نیستند …

موی سفید گشت و قصه به آخر نرسید ***** تا روایت حکایت نگردد ز درفشانی‌ها

اشتراک گذاری

درباره نویسنده

امیر بهلولی

امیر بهلولی که نام کامل ایشان «امیر بهلولی دیزگاه» می‌باشد؛ یک شهروند ایرانی است که مهم‌ترین هدفش ایجاد اعتبار می‌باشد تا به وسیله آن دغدغه‌های مختلف خودش، کشورش و احیانا سایر کشورها را حل نماید. امیر بهلولی مولف 3 کتاب «طلا»، «تورم یا حباب تورمی؟» و «گفته‌ها و ناگفته‌های بورس ایران ...» می‌باشد که هر کدام رویه متفاوتی را طی نموده‌اند. کتاب نوشتن به زبان فارسی به هیچ وجه خوشایند نیست و بدیهی است که امیر بهلولی نیز این موضوع را درک کرده است. در حال حاضر شرایط کشور به شکلی است که نویسندگان کتب مختلف شاید تنها برای سرگرمی و احیانا کسب اعتبار به نوشتن می‌پردازند. نکته جالب اینجاست که روند چاپ کتاب در ایران در حال حرکت به سمتی است که ناشران نه تنها پولی بابت چاپ کتاب به نویسندگان پرداخت نکنند بلکه هزینه‌های چاپ کتاب را نیز از آن‌ها دریافت کنند! بها و ارزشی که مردم به کتاب می‌دهند نیز بسیار عجیب شده است به گونه‌ای که کتاب نوشتن را با موتورهای جستجو مرتبط می‌دانند و در نهایت کلید چاپ کتاب‌های گوناگون را فضای مجازی می‌دانند! با توجه به مطالب گفته شده، امیر بهلولی اولویت اصلی خود در موضوع چاپ کتاب را بر پایه تالیف کتاب به زبان انگلیسی و چاپ آن در خارج از ایران قرار داده است. نویسنده مذکور اعتقاد دارد که به اندازه کافی درباره اقتصاد ایران سخن گفته است و این موضوع در نوشته‌های وی واضح و مبرهن می‌باشد. بنابراین ایشان قصد دارند که از تکرار مطالب مختلف در حوزه اقتصاد ایران پرهیز نمایند و تنها در صورت ضرورت مطلبی را ذکر نمایند.

یک پاسخ قرار دهید