اندر احوالات پترول

3
شرکت گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان که با نماد پترول در بورس اوراق بهادار تهران قابل معامله می‌باشد، یکی از هزاران ستاره‌ای است که در آسمان بورس ایران می‌درخشد چرا که الفبای بازار سرمایه را به سخره گرفته است!
پترول در شرایطی صف فروش‌های پی در پی را تجربه می‌کند که دلایل متعدد صف فروش‌های آن عبارتند از:
  • اولا قیمت نفت از محدوده 40 دلار به محدوده 60 دلار رسیده است. با افزایش بهای هر بشکه نفت، قیمت محصولات پتروشیمی نیز در بازارهای جهانی افزایش می‌یابد.
  • ثانیا هر دلار آمریکا نسبت به ریال ایران از محدوده 22 هزار تومان به محدوده 25 هزار تومان افزایش یافته است. بدیهی است که در یک بازار کاملا نرمال و استکباری، صنعت پتروشیمی بیشترین تاثیر را از کاهش ارزش پول ملی می‌گیرد در حالی که تدبیر اهورایی دوره آقای روحانی اجازه نداد که همانند دوره‌های گذشته صنعت پتروشیمی با کاهش ارزش پول ملی سوددهی قابل توجیهی را تجربه نماید چرا که به قول آقای زنگنه؛ صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی سرمایه‌های مملکت می‌باشند!
  • ثالثا در کمال حیرت P/E پترول در حدود 2 می‌باشد در حالی که P/E صنعت پتروشیمی در حدود 10 می‌باشد! نکته جالب داستان اینجاست که در دوره آقای روحانی، شرکت‌هایی با P/E منفی به صورت هنرمندانه‌ای چپ و راست سوددهی را به نمایش می‌گذاشتند اما شرکت‌های دارای پشتوانه رشد خاصی را در خود مشاهده نمی‌کردند!
در مجموع مشت نمونه خروار است در حالی که تقریبا همه چیز خردمندانه و قابل تحسین پایه‌گذاری شده است!
اشتراک گذاری

درباره نویسنده

امیر بهلولی

امیر بهلولی که نام کامل ایشان «امیر بهلولی دیزگاه» می‌باشد؛ یک شهروند ایرانی است که مهم‌ترین هدفش ایجاد اعتبار می‌باشد تا به وسیله آن دغدغه‌های مختلف خودش، کشورش و احیانا سایر کشورها را حل نماید. امیر بهلولی مولف 3 کتاب «طلا»، «تورم یا حباب تورمی؟» و «گفته‌ها و ناگفته‌های بورس ایران ...» می‌باشد که هر کدام رویه متفاوتی را طی نموده‌اند. کتاب نوشتن به زبان فارسی به هیچ وجه خوشایند نیست و بدیهی است که امیر بهلولی نیز این موضوع را درک کرده است. در حال حاضر شرایط کشور به شکلی است که نویسندگان کتب مختلف شاید تنها برای سرگرمی و احیانا کسب اعتبار به نوشتن می‌پردازند. نکته جالب اینجاست که روند چاپ کتاب در ایران در حال حرکت به سمتی است که ناشران نه تنها پولی بابت چاپ کتاب به نویسندگان پرداخت نکنند بلکه هزینه‌های چاپ کتاب را نیز از آن‌ها دریافت کنند! بها و ارزشی که مردم به کتاب می‌دهند نیز بسیار عجیب شده است به گونه‌ای که کتاب نوشتن را با موتورهای جستجو مرتبط می‌دانند و در نهایت کلید چاپ کتاب‌های گوناگون را فضای مجازی می‌دانند! با توجه به مطالب گفته شده، امیر بهلولی اولویت اصلی خود در موضوع چاپ کتاب را بر پایه تالیف کتاب به زبان انگلیسی و چاپ آن در خارج از ایران قرار داده است. نویسنده مذکور اعتقاد دارد که به اندازه کافی درباره اقتصاد ایران سخن گفته است و این موضوع در نوشته‌های وی واضح و مبرهن می‌باشد. بنابراین ایشان قصد دارند که از تکرار مطالب مختلف در حوزه اقتصاد ایران پرهیز نمایند و تنها در صورت ضرورت مطلبی را ذکر نمایند.

3 دیدگاه

  1. امیر بهلولی
    امیر بهلولی روی

    این که EPS این شرکت صوری یا واقعی بحثش جدا. بحث من اینه چرا ی شرکت با P/E در حدود 2 باید صف فروشش کنن؟
    من بعد از شاهکارای سال 92 و 93 بزرگان، نزدیک هفت سالِ که دیگه صورتای مالی شرکتا رو باز نکردم..

  2. امیر بهلولی
    امیر بهلولی روی

    تو ایران، حتی رو اسم‌گذاری موندیم بعد میخوایم..
    الان همین پترول ی خط اسمشِ بعد هیچ مخففی هم نداره! طرف حتی زحمت نداده به خودش ی ذره فکر کنه ی اسم عین آدم بذاره..
    بقیه اسطوره‌هامونم خیلی‌هاشون همینجوری‌ن؛ دیجی‌کالا یعنی به جز کالای دیجیتال اسمت بهت میگه هر چی خواستی میتونی بفروشی. دنیای اقتصاد یعنی به جز اقتصاد میتونی رمان، سیاست، تاریخ و … هم چاپ کنی و کسی هم حرف زد بهش بگی تو هیچی نیستی ماییم که به واسطه رانت و سرمایه دولتی باید همه چی تعیین کنیم.

  3. امیر بهلولی
    امیر بهلولی روی

    امروز فروختم
    نزدیک ۱۰پونزده روزی بود که چند بار تصمیمم رو درباره خرید یا فروش پترول تغییر میدادم تا بالاخره امروز فروختمش ..

یک پاسخ قرار دهید